De eerste website bestaat 25 jaar

De grondlegger van het internet, Tim Berners-Lee, maakte 25 jaar geleden de eerste website. In de tijd dat hij bij CERN werkte in 1980 kwam hij met het concept van hypertext, een systeem om grote hoeveelheden tekst op een computerscherm te laten zien en volledig toegankelijk te maken door middel van hyperlinks.

De concepten van TCP en DNS bestonden toen al, en door dat aan te sluiten op het concept van hypertext, kwam de basis voor het World Wide Web tot stand. Hoewel de eerste webpagina enkel nog toegankelijk was door medewerkers van CERN, werd het systeem in 1991 beschikbaar gemaakt voor de buitenwereld. In 1993 werd de software om een webserver te draaien, een standaard browser en een bibliotheek met code beschikbaar gemaakt met een open licentie. Zo kreeg het World Wide Web alle kans om uit te groeien tot wat het nu is.

Naast het uitvinden van het World Wide Web maakte Tim Berners-Lee ook de eerste server en webbrowser en is tevens de directeur van het World Wide Web Consortium (W3C) en de oprichter van de World Wide Web Foundation.

De computer waar de server van de eerste website op draaide is tegenwoordig te bezichtigen in het Science Museum in Londen.